30 Aralık 2012 Pazar

Yatak Odasında Neler Olmalı?


Yatak örtüsüYatak, yatak odasının merkezini oluşturur. Huzur içinde ve sağlıklı uyumak ve uyanmak için öncelikle size uygun doğru yatağı seçin. Dekorasyon bundan sonrasında başlıyor. Seçeceğiniz yatak örtüsü ve perde odanızın rengini ve tarzını oluşturacaktır. Yatak örtüsü ve perde seçiminizi bu doğrultuda yapın.
Yatak odası aynaYataktan sonra sırada karyola var. Karyolalı bir yatak seçebileceğiniz gibi sadece bazalı bir yatak seçebilir, bir yatak başı ve uygun bir yatak örtüsü ile de yatağınızın dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.
beyaz yatak odasıYatağınızı tamamladıktan sonra sıra geldi uygun komodini seçmeye. Yatmadan önce ihtiyaçlarınıza uygun olacak küçük sehpalar, çekmeceli komodinler veya daha farklı fikirlerden oluşturacağınız komodinlerden birini tercih edin.
yatak odası komodinKomodini uygun gece lambaları veya abajurlarla tamamlayın. Gece lambasının yanına minik çiçekler, fotoğraf çerçeveleri, sürahi gibi bazı gerekli veya dekoratif eşyalar koyabilirsiniz.
yatak odası pufDekorasyonunuza uygun bir halı ile devam edin. Halı yataktan kalktığınız zaman ayağınızın altına gelecek ölçülerde olmalı. Tek parça bir halı tercih edebileceğiniz gibi yatağın iki kenarına serebileceğiniz iki parça halı da tercih edebilirsiniz.
yatak odası tuvalet masasıYatak odanızda olabilecek diğer bir parça da tuvalet masası. Odanızın dekorasyonuna uygun bir tuvalet masasını aynı zamanda dekoratif aksesuarlarınızı koymak için de değerlendirebilirsiniz. Tuvalet masasında önemli olan yeterli ışığa ve şık bir aynaya sahip olması.
yatak odası yatak başıYatağınızın yakınlarında küçük bir koltuk ya da bir sandalyeye yer verebilirsiniz. Giyinmenizde size yardımcı olacağı gibi bazen oturup biraz kitap dahi okuyabilirsiniz.
yatak odası ve sandalyeYeriniz dar ise küçük sandalyelerden de faydalanabilirsiniz. Siz siz olun lütfen yatak odanızda birkaç sanat eserine yer verin. Güne sanatla uyanmaktan daha güzel ne olabilir ki?
yatak odası oturma grubuOdası geniş olanlar küçük bir fiskos köşesi de hazırlayabilirler. Yatmadan önce keyifli sohbetler için ideal olur, ne dersiniz?
Yatak odası gardropElbiselerimiz de çoğu zaman yatak odamızda dururlar. Onlar için uygun gardrobu seçin. Kıyafetlerinize göre dolabınızın içini düzenleyin. Daha düzenli ve temiz bir görüntü için kutulardan, sepetlerden vb. faydalanabilirsiniz.
pembe Yatak odasıSon olarak siz siz olun bir boy aynasını yatak odanızdan eksik etmeyin. Her sabah kendinize bakın ve güne güzel başlayın. Herkese iyi uykular ve mutlu sabahlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder