25 Aralık 2012 Salı

Bahçe Düzenlemek Mi İstiyorsunuz ?


Yaz veya kış... Bahçesinin keyfini her an yaşayan, yaz ve kış dinlemeyen bir çok zevk tutkunu kişiler görmeniz mümkün. Tabii ki kışa nazaran yaz ayları daha canlı, daha sıcak ve daha keyifli geçmektedir. Bunun sebebi bildiğiniz gibi çiçeklerin yeşermesi, kuş ve böcek seslerinin kulağı dinlendiren cıvıltısı, güneşin verdiği aydınlık olarak açıklayabiliriz. Yazın bahçenizde yapacağınız hoş sohbetler, mangal keyifleri, sıcak esintinin altında akşam sefası da yaz aylarında yapacaklarınızın bir bölümü olmalı. Kış aylarınıda unutmamak gerek. Bahçenize kurduracağınız kapalı bir alan ile kar yağışını izlerken çay içmenin verdiği hazzı başka yerde bulamazsınız. Bu nedenle bahçe dekorasyonu bence çok önemli. Ufak ayrıntılar ile vakit geçirirken rahatsız olmayacağınız bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Öncelikle bahçenizde görünümden çok konfora önem verebilirsiniz. Kaliteli malzemelerden bir bahçe salıncağı, bahçe koltuk takımları bu konforun bahçenizde yer almasını sağlıyor. Ayrıca yaz aylarında güneşten korunmak için edineceğiniz bir şemşiye veya tente ile de gölge alanlar elde edebilirsiniz. Bu şemşiye veya tentenin, güneşin açısını doğru hesaplayarak en iyi şekilde konumlandırmak gerek. 
Bahçeniz için aşağıdaki bahçe düzenleme örnekleri arasında gözlemler yapabilir, bu bahçe düzenleme örnekleri üzerinde yapacağınız gözlemler ile farklı teknikler öğrenebilirsiniz.
bahçe dekorasyonu
bahçe koltuk takımları
Ufak veya geniş bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Bu alanı en iyi değerlendirmek için bir bahçe takımı satın alabilirsiniz. Başka bir şeye yer kalmasına gerek yok. Sadece gölgelik için bir şemsiye düşünülebilir.
Gün batımında bahçenizde okuyacağınız bir dergi veya kitap ya da aileniz, dostlarınız ile yapacağınız sohbetler en keyiflisi...
bahçe dekorasyon örnekleri
Evinizin girişine, ufak şık sandalyeler ve ufak bir sehpa satın alın. Saksıda yer verdiğiniz renkli çiçekler ile doğal görünümü pekiştirin.
bahçe dekorasyon resimleri
bahçe dekorasyon örnekleri
Eğer hayat doluysanız ve her anı doya doya yaşamak isteyenlerdenseniz, bahçe duvarlarınızı rengarenk yapabilirsiniz. Klasikten biraz kaçmış  ve daha sevimli bir bahçeye sahip olmak böylece daha kolay.
bahçe resimleri
kış bahçeleri
Kış aylarında, vaktinizin bir bölümünü bahçenizde geçirin. Bunun için biraz geniş bir bahçeye gerek var sanıyorum. Bahçeniz eğer biraz geniş ise, kesinlike yaptırmanız gereken bir alan. Ayrıca yaz aylarına da uygun. Çünkü alanın etrafını çevreleyen camlar katlanabiliyor ve dört tarafı açık bir alana sahip olabiliyorsunuz.
ışıklı bahçe saksısı
Bahçenizde konforun yanında görünüme de önem verenlerdenseniz, böyle bir ışıklı saksı kullanabilirsiniz. Bahçenizde yer alan birden çok ışıklı bahçe saksıları, hem aydınlatma için hem de dekor için kullanılabilir.
fosforlu bahçe taşları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder